Kontakt oss

Dekktips

Bør du velge piggdekk eller piggfritt?

Piggfrie dekk danker ut piggdekk i de fleste tilfeller – med unntak av på én type føre.

Finn nye vinterdekk

Piggfrie dekk har blitt mer og mer populære blant nordmenn på vinterføre.

Også hos Gummiservice i Larvik er flesteparten av dekkene de skifter og lagrer, av den piggfrie varianten. Fordelene med disse er nemlig mange.

Bedre bakkekontakt uten pigger

– På de aller fleste typer fører er piggfrie dekk enten bedre eller like gode som piggdekk. Både på bart føre og snøføre har piggfrie dekk bedre bakkekontakt. Det er kun på skikkelig holkeføre med underkjølt regn at piggdekk har bedre veigrep, forteller daglig leder ved Gummiservice, Tom Reinert Kristensen.

Det gjelder vel å merke kun hvis piggdekkene er lite slitt.

– Et halvslitt piggdekk har betydelig dårligere egenskaper enn et halvslitt piggfritt dekk. Da er det piggfrie alternativet mye bedre også på underkjølt regn. Mange tenker ikke over det, og synes den knitrende lyden av piggdekk er betryggende, uansett hvor mange pigger som er igjen.

Tenk gjennom bruken

Kristensen råder bileiere til å tenke gjennom hvor ofte man faktisk kjører på speilglatte veier i løpet av vinteren.

– Her i området er det ofte snakk om en dag eller to. Og på slikt føre er uansett det viktigste å senke farten, fastslår han.

Kjører du piggfrie dekk, slipper du også å tenke så mye på datoer for når du må ta dem av og på. I tillegg lager du mindre veistøv, og dermed slipper du også unna piggdekk-gebyret som flere byer har innført for å forbedre luftkvaliteten.

 

Trenger du hjelp til å velge riktige dekk? Kom innom oss for en prat, eller ring oss på 33 14 11 50.